Amenzi intre 2000 si 4000 lei, pentru comerciantii care nu acorda restul in bani

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promulgat joi legea care modifica OUG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata.

Propunerea legislativa adoptata de Camera deputatilor, in calitate de for decizional,  si trimisa la promulgare la sfarsitul saptamanii trecute, prevede interzicerea platii restului de catre comerciant consumatorului sub orice alta forma decat acordarea acesteia in numerar.

Legea vine in contextul in care, in ultima vreme, sunt tot mai frecvente cazurile in care acordarea de catre comerciant a restului cuvenit in cadrul operatiunilor de vanzare-cumparare catre consumator se face intr-i varietate de produse, obligand consumatorul sa le primeasca in schimbul valorii acestuia, valoare ce nu poate fi exprimata decat in bani.

De asemenea, legea prevede sanctionarea comerciantilor cu sume cuprinse intre 2000 si 4000 lei in cazul nerespectarii acestei interdictii, in vederea descurajarii unor astfel de practici.

In cazul in care presedintele Basescu va promulga legea, aceasta va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Legea privind modificarea OUG nr. 99/2000, in forma adoptata de Camera Deputatilor,  poate fi vizualizata aici.

Lista completa a legilor promulgate joi, 23 octombrie 2008,  poate fi vizualizata aici.

Sursa principala

Lasă un comentariu