PROCEDURI DE ATACARE A CERERII DE CHEMARE IN JUDECATA PENTRU NEPLATA TAXEI TV\RADIO

Haideti sa vedem cum va puteti apara!

 

 

 

 

TEMEI LEGAL AL TAXEI

Conform legii nr. 41/1994 modificata prin OUG nr. 71/2003, aprobata prin Legea nr. 533/2003 si a art.5 alin.2 din HG nr. 977/2003 toate societatile comerciale au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune. La fel ca la TVR, trebuie sa platesti ceva nesolicitat si pentrucare nu exista contract intre parti

Se plateste atat ca firma cat si ca persoana fizica

 

 

Casa de avocatura Coltuc va sfatuieste:

 

Sfatuiesc orice persoana sau companie din Romania care este data in judecata de SRTV si SRR sa ridice in procese, exceptia de neconstitutionalitate a celor doua taxe, invocand faptul ca serviciile prestate de cele doua institutii nu mai au de mult un caracter de utilitate publica astfel incat nu se mai justifica mentinerea lor.

 

Revenind la cei care sunt dati in judecata pentru taxa TV sau taxa Radio, in baza facturilor de energie electrica, va sfatuiesc sa cereti in cadrul procesului, instantei de judecata, sa constate LIPSA CALITATII PROCESUAL ACTIVE A SRR sau SRTV intrucat nu ei v-au emis facturile.

Daca firma de distributie a energiei electrice va da in judecata, din nou veti putea ridica aceeasi exceptie in proces si sa cereti respingerea actiunii, pentru ca Electrica contabilizeaza aceste sume, dar pentru a va putea da in judecata ar trebui sa fi fost inscris acest lucru in actele normative care reglementeaza taxa TV si taxa radio, ori o atare prevedere legala nu exista.

 

 

Din punct de vedere legal nu exista nici o sansa de a pierde aceste procese.

 

 

 

www.coltuc.ro

av.COLTUC MARIUS

0745150894

Un comentariu la „PROCEDURI DE ATACARE A CERERII DE CHEMARE IN JUDECATA PENTRU NEPLATA TAXEI TV\RADIO”

  1. buna ziua. eu am platit de fraiera taxa. mi-a fost teama ca ma dau astia in judecata, ma trezesc pe la tribunal aiurea. insa am inteles ca in lege e precizat ca daca tu ca firma nu ai angajat, paltesti mult mai putin. ori eu nu am avut angajat si am platit taxa de 4 ori mai mare decat ar fi trebuit sa platesc. ce ma sfatuiti sa fac?
    PS: ar fi indicat un post mai lung despre cum e cu taxa asta si cum poate fi fentata. ca multi nu vor sa ajunga sa se bata prin tribunale desi este o taxa abuziva. macar sa platim mai putin hotilor alora.

Lasă un comentariu