SOFERII ROMANI AU INTRAT IN UE!

Pentru ca am intrat in Europa, se poarta si la noi sondajele pe cele mai diverse teme. Astfel, Institutul pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii arata intr-un studiu ca 96,3% dintre conducatorii auto (procent apropiat de cel din multe tari europene!) considera ca au un comportament preventiv la volan, insa marea lor majoritate au recunoscut ca… incalca deseori regulile de circulatie. Surprinzator de sinceri, romanii intervievati au recunoscut chiar… ca au condus masina dupa ce au baut!

De exemplu, o cincime dintre respondenti afirma ca depasesc frecvent cu 10-20 de km/h limita legala de viteza pe autostrazi sau pe drumurile nationale si aproximativ o treime dintre ei conduc peste limita admisa atat in localitati, cat si in afara acestora. Motivele invocate de soferii care apasa prea tare pedala de acceleratie sunt conditiile de trafic care permit acest lucru, faptul ca se grabesc sau doar pentru ca si… ceilalti conducatori auto o fac.

In acelasi timp, unii dintre conducatorii auto au sustinut ca pot consuma anumite cantitati de alcool fara ca aceasta sa le afecteze performanta la volan sau ca au condus sub influenta alcoolului in situatii considerate de risc minim.

Potrivit studiului, tinerii sub 25 de ani sunt cei mai imprudenti la volan, aproximativ 40% dintre ei considerand ca traficul aglomerat necesita efectuarea unor manevre riscante, iar circa 25% sunt de acord ca pentru a ajunge la timp se pot incalca unele reguli de circulatie!

Studiul privind atitudinile in trafic ale conducatorilor auto a fost realizat in primul trimestru din 2008, pe un esantion reprezentativ de 1.207 soferi activi, cu varste de pana la 70 de ani.

Un comentariu la „SOFERII ROMANI AU INTRAT IN UE!”

Lasă un comentariu