Suntem campioni europeni la consumat resursele planetei

Consumul resurselor naturale din întreaga lume depăşeşte cu aproape o treime capacitatea de susţinere a Pământului, se arată în raportul „Planeta Vie“, realizat de World Wide Fund for Nature (WWF).

Potrivit aceluiaşi document, care prezintă situaţia biodiversităţii la nivel mondial, România se află pe primul loc în topul ţărilor europene mari consumatoare de energie. „Cei mai mulţi dintre noi ne menţinem stilul de viaţă şi bunăstarea materială făcând apel, uneori în exces, la capitalul ecologic al altor regiuni de pe planetă. Dacă cererile noastre continuă în acelaşi ritm, până în 2030 vom avea nevoie de echivalentul a două planete pentru a ne păstra stilul de viaţă“, este de părere James Leape, directorul WWF International.

Raportul confirmă şi dispariţia biodiversităţii, astfel că, din 1970 până în 2005, numărul speciilor de vertebrate s-a redus cu peste 30%. Totodată, ritmul alarmant de degradare a planetei poate duce la „o stagnare, combinată cu inflaţie, odată cu scăderea valorii investiţiilor, iar preţul alimentelor şi al energiei ar exploda pur şi simplu“, mai arată cercetarea WWF.

Vestea bună e că situaţia actuală se poate remedia. Dar numai dacă locuitorii planetei îşi schimbă stilul de viaţă.

Spuneti-va parerea despre acest lucru si veniti cu sugestii pentru a diminua acest lucru.

Lasă un comentariu