AIESEC Piteşti în parteneriat cu Jupiter City a organizat premierea concursului inedit numit ‘Recicliada’.

AIESEC Piteşti în parteneriat cu Jupiter City a organizat premierea concursului inedit numit ‘Recicliada’.

“Recicliada” face parte din proiectul ARGEŞ ÎN VERDE şi a constat într-o campanie de reciclare a hârtiei, cu scopul de a susţine ideea de reciclare. La acest concurs au participat atât şcolile generale cat şi liceele din Piteşti. Pe lângă reciclare, elevii au fost implicaţi în pregătirea unor creaţii pe teme prestabilite din domeniul dezvoltării durabile: un desen pe tema reciclarii, o machetă din materiale neconvenţionale, un spot video pentru licee şi o poezie pentru şcolile generale. Aceştia şi-au arătat măiestria prin creaţiile lor şi au dat dovadă de creativitate. Juriul a avut misiunea dificilă de a anunţa câştigătorii:
Cupa pentru locul 1 la secţiunea creaţie şcoli l-a obţinut Şcoala Generală Nr.10
‘Marin Preda’, locul 2 – Şcoala Generală Nr.15 şi locul 3 – Şcoala Generală Nr.8.
Cupa pentru locul 1 la secţiunea creaţie licee l-a obţinut Grupul Şcolar ‘Ion
Cantacuzino’, locul 2 – Colegiul Naţional ‘Zinca Golescu’ şi locul 3 – Grupul Şcolar ‘Mihai Viteazul’.
Premiile de popularitate pentru afişe au fost câştigate de Şcoala Generală Nr. 8 şi Colegiul Naţional ‘Zinca Golescu’, iar afişele alese vor fi expuse în majoritatea unităţilor de învăţământ până pe 15 iunie 2009.
Pe parte de colectare de hârtie reciclată, şcoala şi liceul care au strâns cea mai mare cantitate raportată la numărul de elevi au fost Şcoala Generală Nr. 8 şi Colegiul Naţional “Zinca Golescu’. Toate persoanele implicate în proiect au primit diplome de participare iar şcolile şi liceele câştigătoare aflate pe podium au primit cupe şi diplome speciale. Prima editie a “Recicliada” a reprezentat un adevărat succes, fiind reciclate în total 10 tone de hârtie, salvând astfel 170 de copaci de la tăiere. Cel mai important rezultat al acestei campanii a fost însă sensibilizarea tinerilor şcolari şi liceeni din judeţul nostru asupra problemelor de mediu.
Proiectul “Argeş în Verde” continuă şi în următoare perioadă cu scopul de a ajuta la dezvoltarea durabilă a judeţului nostru. Mai multe informaţii despre activităţile viitoare veţi putea găsi şi pe site-ul proiectului, www.argesinverde.ro.

AIESEC, cea mai mare organizatie studenteasca din lume, este platforma internationala destinata tinerilor ce vor sa isi descopere si sa isi dezvolte potentialul pentru a avea un impact pozitiv in societate.

Lasă un comentariu