Ciorba de Vacuta Taraneasca

500 – 1000 g carne de vita (rasol sau piept, dupa gust )
1 morcov mare, sau 2 mai mici,
1 telina cam de marimea unei lamai,
o ceapa la fel,
fasole verde fideluta din conserva,
smantana,
sare,
bors.

Preparare:

Se pune carnea la fiert, dupa ce fierbe se scoate si se taie carnea in bucatele mici (se lasa si oasele ptr consisitenta ). Se pune la loc in oala dupa care se adauga pe rand morcovul taiat ptr ciorba, telina si ceapa. Dupa ce fierb se adauga sare dupa gust( delikat ), borsh dupa gust ( in functie de cum va place de acrisoara ). Se mai lasa un pic la fiert dupa care se adauga bulionul.

Dupa ce totul este fiert se drege cu smantana dupa cum urmeaza : se pun 1 – 2 lingurite se smantana intr-un bol, se ia cate putina ciorba si amestecand se pune peste smantana dupa care se toarna totul inapoi in oala. Se mai lasa un clocot dupa care se pune patrunjelul tocat marunt. Se pune capacul peste oala si se stinge focul.

Mentiuni:

Calda cu o palinka inainte

Timp Preparare: 1 h 30 ‘

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!