o gaina de tara
doi morcovi
o ceapa
un pastarnac
o bucata telina
un ardei gras rosu
o cutie de rosii
500ml bors
leustean
marar
patrunjel
cimbru
sare
taitei de casa (facuti dintr-un ou si faina cat cuprinde)
Preparare:
Carnea portionata se pune la fiert, se spumeaza si se lasa asa sa fiarba 30min. Peste carne se adauga sare dupa gust si legumele taiate marunt in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras si se lasa la fiert la foc potrivit pana ce carnea e aproape gata. Apoi adaugam rosiile din conserva(sau proaspete)taiate bucati mici.
Intre timp se fac taiteii, adaugandu-se si ei in ciorba. Se pune si verdeata tocata marunt iar la sfarsit borsul incalzit. Se mai da in cateva clocote si se opreste flacara.
Se serveste cu verdeata deasupra si ardei iute.
Timp Preparare: 1 h