2 ciolane de curcan afumate
6 ciolane afumate mici de porc
3 conserve de fasole cannellini gata fierte (cam 800 gr)
3 morcovi
o ceapa si jumatate taiata marunt
o conserva mare de 1 kg de rosii zdrobite in sos de rosii (crushed tomatoes)
2 ardei rosii copti taiati marunt
o jumatate de ardei galben crud
foi de dafin,
cimbru,
sare,
piper boabe si macinat
frunze de patrunjel taiate marunt
2 linguri de ulei
Preparare:
Oala cu presiune am umlut-o cu apa ( de asta a iesit ciorba si nu iahnie! ) si ciolane, morcovi, cimbru, piper boabe si am fiert-o cam 45-50 minute.
Ceapa am calit-o impreuna cu ardeii, sare, piper.
Rosiile le-am amestecat cu fasolea, ceapa, ardeii si lea-m lasat sa fiarba la foc mic cam 20 minutein oala de tuci.
Cind ciolanul a fost fiert, l-am scos pe un platou, am scos carnea de curcan si am rupt-o in bucatele, ciolanele de porc le-am lasat intregi.
Am strecurat zeama de pe ciolane si am amestecat-o cu fasolea/ rosii.
Am adaugat ciolanele si carnea de curcan, si frunzele de patrunjel.
Mentiuni:
Am servit-o cu gogonele bulgaresti (de cumparat) si am pus putina zeama de la muratura in fiecare portie de ciorba.
Timp Preparare: 1 h