Placinte mocanesti

Pentru aluat:
2 galbenusuri, 380 g faina, 200ml lapte, 1/ lingurita sare.
Pentru uns foile: 150 g grasime: unt/untura
Grasime pt. prajit
Umplutura: 250 g branza de burduf amestecata cu un ou.

Preparare:

Se face un aluat din ingredientele mentionate.Se imparte in 4.
Din fiecare bucata se intinde o foaie de marimea unei farfurii.Se unge cu grasime. Se suprapun cele 4 foi. Ultima se unge cu untura pe deasupra, doar o jumatate. Se pliaza partea neunsa peste cea unsa. Vor fi 8 foi lipite cu grasime. Se lasa la rece 1 ora.
Se intinde o foaie dgroasa de 0,5 cm si se taie patrate de 8 cm. Se pune branza cu o lingurita pe fiecare patrat. Se inchid lipind marginile. Se prajesc in untura incinsa. Se scot pe o sita sau pe hartie de bucatarie.

Mentiuni:

Sunt delicioase la bere sau vin fiert.
Sa nu va sperie timpul de lucru: 2 ore includ si ora de odihna a aluatului, in care se poate face altceva.

Timp Preparare: > 3 h

Lasă un comentariu

Ne puteti scrie gratuit pe whatsapp 0745150894!