Souffle de conopida

1 conopida
3 oua
200 ml lapte
1 l-ra faina
sare, piper
branza rasa(telemea, de burduf, cascaval)
smantana 2 lingurite
pesmet
unt pt uns forma

Preparare:

Conopida se desface in buchetele, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare.

Intr-o cratita se face sos bechamel astfel: se topeste 1 l-ta unt sau 1 l-ra ulei, se adauga faina, apoi lapte si se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza si rezulta un sos grosut. Se ia de pe foc, se adauga 3 galbenuse, smantana, branza rasa, sare, piper si la sfarsit se incorporeaza usor albusele batute spuma tare.

Conopida se marunteste si se amesteca cu sosul, se toarna in vasul de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet si se da la foc potrivit spre tare cam 30 min.

Timp Preparare: 1 h

Lasă un comentariu