INCENDIAR:Jucatorii timisoreni au fost acuzati de noncombat cu Dinamo.Voi ce parare aveti?

Infrangerea cu Dinamo si-a gasit rapid o explicatie la Timisoara: conform conducatorilor clubului, o parte dintre jucatori „au mimat fotbalul”. Patronul Marian Iancu a si luat primele masuri prin trimiterea la echipa a doua a fundasului Milhazes. Totodata, antrenorului Dusan Uhrin i s-a cerut sa-si asume raspunderea pentru jucatorii pe care ii va introduce in teren in meciul de sambata cu Steaua

Jucatorii formatiei FC Timisoara au fost bagati in sedinta de conducerea clubului dupa esecul rusinos cu Dinamo. Chiar daca nu s-au facut nominalizari, mai multi jucatori sunt acuzati ca nu au evoluat la potential maxim impotriva rivalei din Bucuresti. „Avem cateva semne de intrebare in legatura cu cativa fotbalisti si la iarna va trebui sa ne reorganizam. Ne-am dorit sa avem un parcurs bun in continuare, dar din pacate am dezamagit (…) Dinamo a venit motivata si foarte bine pregatita pentru acest joc”, a declarat presedintele Gheorghe Chivorchian, in timp ce patronul Marian Iancu l-a completat: „Îi atrag atentia de trei saptamâni lui Uhrin ca echipa face rezultate din noroc. I-am spus ca nu se mai poate în stilul asta. Milhazes a pierdut punctele la Constanta, a gresit grav si cu CFR-ul, la Galati s-a tinut iar de prostii, iar cu Dinamo a pus capac. Mai sunt câtiva jucatori ca el în echipa, asa ca aviz amatorilor”. Un scandal similar a existat si in urma cu doi ani, cand Iancu a declarat, tot dupa un meci contra „cainilor”, ca „niciodata nu vom reusi sa invingem Dinamo cu jucatori de la aceasta formatie”. La vremea respectiva, sub culorile alb-violete evoluau fostii “caini” Alexa, Plesan si Grigorie. La mai putin de 24 de ore dupa infrangerea de sambata, Marian Iancu a luat o prima masura: portughezul Carlos Mihazes a fost trimis la echipa a doua, motivand ca acesta nu are valoare pentru prima formatie.

Marian Iancu, facut burtos cu creier mic de Vasile Turcu
Nu au lipsit nici atacurile dintre sefii celor doua cluburi, Vasile Turcu atacandu-l dur pe Marian Iancu. “Ce pot sa îi cer acelui actionar, care n-are caracter? Nici nu vreau sa-i pronunt numele. I-a dat Dumnezeu o burta mare si un creier mic. Am avut conflicte cu el, nu mai comentez nimic“, a declarat Turcu. Raspunsul lui Iancu a fost prompt: „Nu pot sa pierd acum timpul si sa fac analiza neuronilor lipsa ai lui Turcu. Eu am spus ca am acelasi post ca si seful lui Nicolae Badea si probabil s-a suparat din aceasta cauza“. In schimb, Cristi Borcea infirma orice urma de conflict intre Turcu si Nicolae Badea: „În rândul nostru, al actionarilor, nu au fost niciodata probleme, suntem o familie! Am contrazis pe toata lumea, Badea a stat lânga Turcu, au cantat împreuna în avion. Vasile a fost acolo seful delegatiei”. Suporterii dinamovisti nu s-au potolit dupa incidentele de la derby-ul cu Steaua. La Timisoara, ei au aprins torte si, împreuna cu mai multe petarde, le-au aruncat spre sectoarele ocupate de suporterii formatiei gazda, iar acestia au început sa-i huiduie pentru gestul facut. De asemenea, ultrasii gruparii bucurestene au început sa rupa mai multe scaune, moment în care fortele de ordine au intervenit si i-au obligat pe fanii dinamovisti sa se îndrepte spre rândurile superioare ale sectorului pe care îl ocupau. Un spectator timisorean, aflat în apropierea gardului despartitor dintre cele doua galerii, a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Judetean, dupa ce a fost lovit în fata de o torta aruncata de fanii dinamovisti. Medicii au stabilit ca victima, Ion Tunder (59 de ani), a suferit o intoxicatie cu fum.

Lasă un comentariu