INCREDIBIL: Copilul ucis de asistenta maternala din Bistrita era drogat pentru a nu plânge

Procurorii din Bistrita-Nasaud au finalizat dosarul în care asistenta maternala Marcela Fagarasan este acuzata de uciderea unui copil în vårsta de 4 ani si 7 luni pe care îl avea în grija si l-au trimis în instanta. Anchetatorii au facut descoperiri-soc, din care reies actele de cruzime ale criminalei.

Astfel, procurorii au constatat ca micutul care a fost maltratat pâna la moarte a fost drogat cu alcool pentru a nu plânge în perioada în care era supus la cruzimi greu de imaginat. În urma raportului de autopsiere a cadavrului lui Lucian Rostas, predat de medicii legisti în 4 octombrie, procurorii au aflat ca copilul avea o alcoolemie de unu la mie în sânge, fiind aproape de coma alcoolica.
Dupa ce au primit raportul medico-legal, procurorii au fost nevoiti sa schimbe încadrarea juridica a faptei savârsite de Marcela Fagarasan de la omor deosebit de grav (acuzatie sub care a fost arestata în 22 august) în cea de omor calificat, vatamare corporala grava si rele tratamente aplicate minorului.
Purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Bistrita-Nasaud, procurorul Angela Sângeorzan, a explicat ca s-a schimbat încadrarea juridica a faptei deoarece, în actul medico-legal, leziunile corporale s-au disjuns, în leziuni usoare grave care necesitau 30-40 de zile de îngrijiri medicale si punerea în primejdie a vietii si respectiv în leziuni care au cauzat în mod direct decesul minorului.
Astfel, femeia a fost trimisa în judecata pentru infractiunile de omor calificat comise asupra unei persoane în neputinta de a se apara (infractiune care este pedepsita cu închisoarea de la 15 la 25 de ani), pentru vatamare corporala grava, (pedepsita cu închisoarea de la 2 la 10 ani) si pentru rele tratamente aplicate minorului (pedepsita cu închisoarea de la 3 la 15 ani), conditii în care asistenta maternala va ramâne dupa gratii cel mult 30 de ani.
Marcela Fagarasan a fost arestata preventiv în 22 august, dupa ce copilul pe care îl avea în plasament a murit sufocat cu un bol alimentar. Legistii bistriteni au descoperit, în urma autopsierii cadavrului, ca micutul Lucian Rostas avea o alcoolemie de unu la mie în sânge si ca era plin de rani deosebit de grave. Copilul a fost drogat în perioada in care a fost maltratat, fiindu-i taiate unele parti anatomice din corp (lob ureche, falanga piciorului, penisul si scrotul), însa nici unul dintre vecini nu a auzit tipetele copilului.

Lasă un comentariu