Geoana catre Basescu: Nu trebuie sa ne iubim ca sa putem sa colaboram!

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a negat marti ca formatiunea ar intentiona sa-l suspende pe seful statului, liderul social-democrat spunand ca Traian Basescu inventeaza din disperare aceste scenarii, si ii transmite din nou ca nu poate nega dreptul PSD de a da premierul, daca obtine majoritatea, relateaza NewsIn.

„Am impresia ca domnul presedinte Basescu are nevoie sa se prezinte in marea victima nationala. Nu exista in intentia noastra niciun gest care sa depaseasca limita jocului democratic si constitutional din Romania. Eu cred ca in acest moment, disperati ca pierd alegerile, pur si simplu inventeaza scenarii. Au incercat sa amane alegerile si nu le-a iesit, acuma inventeaza scenarii care nu ne intereseaza, nu suntem in faza in care sa impingem Romania noi intr-o faza de razboi constitutional cand bate criza la usa si isi pierd zeci de mii de oameni locurile de munca, iar populatia e pe riscul de a fi saracita”, a declarat Mircea Geoana.
Liderul PSD a afirmat ca declaratiile presedintelui de aseara nu sunt potrivite pentru un presedinte si ca sunt iresponsabile. „Daca exista vreun om politic care isi doreste sau inventeaza scenarii de scandal si tensiune de tip constitutional dupa 30 noiembrie, vreau sa le spun ca este un gest de iresponsabilitate sa evoci scenarii care nu exista”, a mai adaugat el.
Geoana a pus declaratiile presedintelui pe seama pierderilor in sondaje ale PD-L, aratand ca, oarecum, ii intelege motivatiile. „Inteleg foarte bine disperarea domnului Basescu in fata faptului ca PD pierde turatie, inteleg disperarea PD-ului ca scenariul de amanare a alegerilor nu a functionat, inteleg dorinta presedintelui de a lucra cu colaboratori care ii sunt poate mai loiali si mai prietenosi”, a punctat el, acuzandu-l pe seful statului ca a intrat „brutal” in campanie in favoarea PD-L.
Liderul social-democrat i-a mai transmis presedintelui ca nu trebuie sa puna un premier pe care il place, ci unul care sa respecte rezultatul alegerilor. „Aicea nu vorbim de increderea intre persoane, ci de relatia intre institutii. Aici nu e vorba de Mircea Geoana ca persoana, ci de liderul partidului care va castiga alegerile si al Aliantei care va forma guvernul. Nu trebuie sa ne iubim ca sa putem sa colaboram! (…) Din punctul nostru de vedere pastram intacta disponibilitatea de colaborare corecta si institutionala cu presedintele Romaniei cand vom forma Guvernul”, i-a transmis el lui Traian Basescu. El a mai spus ca poporul va sanctiona dur pe orice lider care va pune interesul personal inaintea celui general.
Presedintele Traian Basescu a declarat marti in cadrul emisiunii „Nasul” de la B1 TV ca stie ca se pregateste suspendarea sa dupa alegerile parlamentare, daca nu numeste un premier pe care-l doresc anumiti lideri politici, dar spune ca nu va mai accepta o „lovitura de stat”.
„Cei care o pregatesc sunt aceeasi echipa: Voiculescu, Hrebenciuc, Geoana, Tariceanu.(..) stiu acest lucru de doua luni. Daca dupa alegeri nu pun un premier stabilit de ei, presedintele o sa fie suspendat pe motive constitutionale. Cert este, va asigur, ca nu se mai poate, pentru ca nu voi mai tolera o lovitura de stat”, a declarat Traian Basescu. Presedintele a adaugat ca cei care doresc o noua suspendare a sa s-au intalnit deja sa stabileasca acest lucru si a spus ca nu ar fi abordat acest subiect, daca presedintele de onoare al PC Dan Voiculescu nu s-ar fi referit la aceasta posibilitate.

Lasă un comentariu