Tăriceanu explică pe blog de ce a adoptat Guvernul o nouă ordonanţă cu privire la salariile profesorilor. Credeti ca a procedat corect?

Tăriceanu explică, pe blogul personal, că debutanţii în sistemul educaţional vor primi cea mai mare majorare, de 28%, pentru că tinerii reprezintă viitorul României şi spune că decizia „se desprinde firesc din legea salarizării unice”.

„De ce 28% pentru tinerii profesori? 28% pentru tinerii profesori cu salarii mici, pentru că ei reprezintă viitorul României. De ce acum? Este o decizie care se desprinde firesc din legea salarizării unice, iar discuţiile pe această lege nu au început de ieri de astăzi”, explică premierul.

El spune că salariile vor creşte în continuare „cu responsabilitate şi în timp”. Salariile tinerilor medici, funcţionari, profesori, vor creşte cu procente mai mari, iar salariile bugetarilor cu salarii mari, cu procente mult mai mici şi că, indiferent de creşteri, acestea vor fi eşalonate.

Premierul admite că „stânga” nu va ceda în problema creşterii salariilor cu 50%. „Este strategia lor electorală. De fapt este singura lor mişcare pentru că nu au nici strategie pentru a guverna România”, spune premierul. „Pot să îi bănuiesc pe unii dintre liderii de sindicat că sunt influenţaţi politic şi că urmăresc interese personale. Chiar şi aşa, ei îi reprezintă pe sindicalişti şi întotdeauna voi fi deschis la dialog cu profesorii. Repet însă, nu voi ceda şi nu voi fi de acord că cresc în mod iresponsabil salariile profesorilor cu 50%, de la o zi la alta”, afirmă Tăriceanu.

Executivul a trimis prin fax la Curtea Constituţională o adresă prin care informează că a adoptat, luni, o nouă ordonanţă pentru modificarea şi completerea OUG din 28 octombrie, care amâna până în aprilie 2009 majorările cu 50% ale salariilor profesorilor. Potrivit Guvernului, noua ordonanţă a fost deja publicată în Monitorul Oficial, astfel încât ar fi fost abrogate dispoziţiile ordonanţei atacate la CCR de Avocatul Poporului.

Reprezentantul Avocatului Poporului a susţinut că nu are dovada că noua ordonanţă s-ar fi publicat şi că nu îşi retrage sesizarea.

Lasă un comentariu