Angajaţii magazinelor pot fura codul PIN al cardurilor de pe camerele de supraveghere.Vi s-a intamplat?

Au plecat la cumpărături şi au rămas fără nici un ban în cont. Şi nu pentru că ar fi luat prea multe produse, ci pentru că au căzut victime hoţilor de carduri. Poliţiştii au descoperit mai mulţi comercianţi care furau PIN-ul şi seria cardurilor cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazine.

Tânărul reţinut în acţiunea de luni a poliţiei era angajat al unei benzinării. De pe camerele de supraveghere afla pinul iar cu aşa-zisul pager copia datele de pe card.

De fiecare dată când utilizaţi cardul, mare atenţie ca ochii dumneavoastră să fie singurii care văd codul PIN. Cea mai simplă variantă este să acoperiţi cu mâna tastatura POS-ului.

„Copierea codului PIN se poate face cu diferite obiecte artizanale frauduloase numite skimmere iar, de cele mai multe ori copierea benzii magnetice este însoţită de furtul codului PIN”, a explicat un ofiţer specialist în criminalitate informatică.

http://www.realitatea.net/angajatii-magazinelor-pot-fura-codul-pin-al-cardurilor-de-pe-camerele-de-supraveghere_387261.html

Lasă un comentariu