Guvernul ia în calcul eliminarea aplicării taxei auto pentru maşinile noi

Executivul ia în calcul eliminarea taxei auto aplicabile la înmatricularea maşinilor noi, în scopul stimulării vânzărilor de autoturisme din producţia autohtonă. Aceasta este una dintre măsurile pe care le-ar putea lua Guvernul pentru contracararea efectelor crizei economico-financiare.

Alte măsuri luate în calcul de Executiv şi discutate în şedinţa de Guvern de astăzi sunt, potrivit unor surse ministeriale, dublarea sumei alocate de la buget pentru construcţia de locuinţe prin ANL sau majorarea subvenţiei acordate persoanelor care depun bani la bănci în scopul utilizării sumelor pentru construirea unei locuinţe.

Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, declara la finele lunii octombrie că piaţa auto din România ar putea înregistra în 2009 o scădere de 11,5%, ajungând la nivelul din 2006.

Fourmont a subliniat că pe piaţa auto din România este necesară o ripostă puternică în cazul importurilor de maşini second – hand.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) în ultimele nouă luni ale anului au fost importate peste 168.000 de maşini second hand.
http://www.realitatea.net/guvernul-ia-in-calcul-eliminarea-aplicarii-taxei-auto-pentru-masinile-noi_389116.html

Lasă un comentariu