O banană, două, trei. Un ciorchine de struguri, o porţie considerabilă de budincă, niscaiva bucăţele de măr şi pară şi o mână de salată. Cam aşa arată meniul pe care, înţolit la patru ace în salopeta verde a îngrijitorului de la Zoo, în pielea căruia am vrut cu tot dinadinsul să fiu preţ de o zi, m-am grăbit să i-l pun în faţă cimpanzeului Felix.
Dacă în ceea ce-l priveşte pe simpaticul maimuţoi, el a ţinut să-mi mulţumească printr-o strângere amicală de degeţel, nu la fel au stat lucrurile cu leul Mark şi consoarta lui, Ela, cărora dacă le-aş fi întins falangele, în mod sigur aş fi scris acum articolul cu degetele de la picioare.
Scârţ, scârţ cu roaba, plină până la refuz de tot felul de bunătăţi destinate să umple burdihanele maimuţelor, prin ograda Grădinii Zoologice din Capitală. Aşa a început, pe la un 9 dimineaţa, prima şi ultima mea zi în care am cochetat cu meseria de îngrijitor de animale. De ce ultima, mă veţi întreba? Simplu.
http://www.click.ro/Special/asa-am-hranit-animalele-de-la-zoo