Cine va fi premierul lui Basescu?

Basescu vrea premier ca in Franta, titreaza Evenimentul Zilei. Presedintele Traian Basescu a completat miercuri portretul-robot al viitorul premier, afirmand ca va avea in vedere criterii similare cu cele ale presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, in momentul cand l-a desemnat pe primulministru Francois Fillon

Declaratia a fost facuta la o intalnire cu cativa ziaristi francezi, Basescu adaugand totodata ca instalarea noului guvern trebuie sa se faca „rapid” pe fondul crizei internationale.

Fillon a fost numit de Sarkozy la o zi dupa investitura sa in functa suprema, premierul Frantei fiind cunoscut ca un apropiat al presedintelui. Ambii provin din Uniunea pentru o Miscare Populara care a castigat alegerile din 2007 in Franta.

Cotidianul scrie ca Basescu promite Guvern rapid si cu majoritate solida. Seful statului a declarat, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, ca in Romania noul guvern va fi instalat rapid dupa alegerile din 30 noiembrie si ca acesta se va sprijini pe o majoritate solida in Parlament.

„Chiar daca veti auzi declaratii foarte aspre ale partidelor politice, eu am convingerea ca vom avea guvern catre mijlocul lunii decembrie. Practic, in cel mai scurt timp cu putinta.

Pentru ca pe 30 noiembrie au loc alegerile, pe 10 decembrie s-ar putea valida noul Parlament si cred ca undeva in zona 15-20 decembrie vom avea guvern gata instalat”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele Romaniei a fost de parere ca viitoarele alegeri, care combina pentru prima data scrutinul uninominal cu cel pe liste, „reprezinta pentru romani un test al vointei de a elimina coruptia din randul clasei politice”. Seful statului a explicat ca dorinta sa „este de a avea rapid un guvern care sa se bucure de o majoritate solida in Parlament”.
http://www.ziare.com/Presa_de_azi__Cine_va_fi_premierul_lui_Basescu_-477565.html

Un comentariu la „Cine va fi premierul lui Basescu?”

Lasă un comentariu