Potrivit lui Abraham, la locuinţa actualului ministru al Internelor ar fi fost găsite, în urma percheziţiei care a avut loc în anul 1995, cantităţi importante de droguri de mare risc: LSD (10 pastile), amfetamină (9 comprimate) şi cocaină (0,4 gr).

Fostul şef al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) susţine că, la acea vreme, actualul ministru al Internelor se numea Cristian Troacă, el schimbându-şi numele în 2001, odată cu prima căsătorie.

„Vin cu aceste lucruri, acum, fiindcă nu am făcut legătura dintre numele Troacă şi  David decât în momentul în care am observat că acesta mă evita cu obstinaţie. Lucrul mi s-a parut total nefiresc, în condiţiile în care eram secretar de stat la Interne. Atunci am început să caut să văd ce are cu mine şi de ce mă ocoleşte. Am făcut aceste dezvăluiri, fiindcă Cristian David ocupa un minister foarte important. Dacă era ministrul Agriculturii poate aş fi tăcut, dar ocupă o poziţie vitală şi este o persoană şantajabilă”, a mai spus Abraham.

Abraham a povestit că actualul ministru al Internelor era, în 1995, director al firmei Van Soestbergen Import Export, fiind partener în firmă cu olandezul de la care vine numele SRL-ului. Van Soestbergen era urmărit de brigada Antidrog, deoarece era bănuit că se ocupa cu traficul de droguri. După descinderea făcută de poliţie, în garsoniera unde locuia olandezul, şi după găsirea drogurilor, Cristian David ar fi dat mai multe declaraţii unde ar fi recunoscut, potrivit lui Pavel Abraham, ca ar fi fumat ocazional droguri, alături de prietena lui de atunci, fiindcă aceasta „traversa o depresie”.

În replică, ministrul David a spus că nu îşi mai aminteşte cu exactitate ce a scris în acele declaratii şi că a fost audiat în calitate de martor în dosarul despre care vorbeşte Abraham. În plus, David susţine că locuinţa în care au fost găsite drogurile nu era a lui, ci a prietenei sale şi că era închiriată partenerului său olandez.

Ministrul Internelor a mai susţinut că toate dezvăluirile făcute de Pavel Abraham sunt „false” şi că vin „la comandă politică (…) din partea unui ofiţer frustrat pentru ca nu a mai fost păstrat în funcţie”. „Îl voi da în judecată pe domnul general care lucrează ca un miliţian”, a mai spus David.