Amenda UE pentru noua suspendare a taxei auto

Specialistii se asteapta ca masura eliminarii birului pentru masinile noi sa fie amendata de UE, dar între timp invazia de autoturisme rulate va mai pierde viteza

Fara taxa de poluare, autoturismele noi sunt cu 2.000-3.000 de euro mai ieftine decât masinile rulate.
Decizia Guvernului de a suspenda taxa de înmatriculare pentru masinile noi ar putea fi amendata de Comisia Europeana întrucât este anticoncurentiala, iar viitorul Guvern va trebui sa puna la punct o formula echitabila a acesteia, sunt de parere analistii auto. Decizia naste însa controverse.

Analistul auto Edwin Keleti considera ca masura este una protectionista, menita nu atât sa apere industria auto locala pe timp de criza economica, cât mai degraba sa o protejeze fata de importurile de masini rulate.

„Sunt de acord sa existe ajutoare financiare din partea statului în aceasta perioada de criza economica, asa cum s-a întâmplat în Statele Unite. Dar vad ca scopul acestei masuri nu este ajutorarea economiei, ci protejarea industriei auto fata de autoturismele vechi, ceea ce este anticoncurential“, a mai spus Keleti.

Sursa: Adevarul

Un comentariu la „Amenda UE pentru noua suspendare a taxei auto”

  1. ce ajutore domnilor??,bagind pumnul in gura la toti care nusi permit o masina noua?,de ce nu ne da dor mamaliga sa mincam sa ajutam agricultura ?de ce nu unblam dor in tenesi de dragasani?,de ce nu ne da dor cirnati de plescoi?,sa nu dea lenuta falimen,de ce nu inchide granita macar am sta naibi aici si nu am mai sit ce e acceia libertate,nu am mai vede cum isi respecta alti poporul,cum sint ajutati si se face o reala protectie sociala,…ce ni se intimpla noua e un genocid o japca nerusinata,… ei isi permit sa schinbe o masina la doi ani,noi nu reusim sa cunparam o masina la doua generati…… CIT O SA MAI RABDAM???….

Lasă un comentariu