Constantin Balcan, fost procuror DNA, este urmarit penal pentru practicarea fara drept a profesiei de avocat

Procurorii Sectiei de Urma­rire Penala a Par­che­tului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala impotriva fostului procuror DNA, Constantin Balcan, pentru infractiunea de practicare fara drept a profesiei de avocat

Anchetatorii PICCJ au descoperit ca Balcan a practicat ilegal avocatura, concomitentcu functia de procuror la structura centrala a DNA.Desi anuntase ca intentioneaza sa se pensioneze, Constantin Balcan nu a asteptat sa fie finalizate formele de pensionare si sa se emita decretul prezidential de eliberare din functia de procuror. Astfel, in timp ce era procuror la DNA, Balcan a reprezentat un important om de afaceri si un fost prefect, in cateva dosare.

Cel mai grav lucru retinut este ca Balcan a reprezentat un client chiar intr-un dosar penal, aflat pe rolul Serviciului Teritorial al DNA Ialomita, aspect ce ridica suspiciuni legitime de influentare a unor colegi. Conform legii, functia de magistrat este incompatibila cu functia de avocat.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti au in vedere in ancheta lor si anumite persoane din consiliul Baroului Ialomita, care i-au acordat lui Balcan dreptul de a profesa avocatura, fara sa se verifice daca acesta demisionase din functia de procuror. Constantin Balcan a fost tinta a numeroase articole de presa, care au semnalat faptul ca acesta, in calitate de procuror DNA, a instrumentat dosare in favoarea unor persoane urmarite penal pentru mari fraude financiare.

Sursa: Ziua

Lasă un comentariu