Patriahia Română refuză să-i dea înapoi lui Gigi Becali banii donaţi pentru construirea Catedralei Neamului

Patriahia Română refuză să-i dea înapoi lui Gigi Becali banii donaţi pentru construirea Catedralei Neamului. Patriarhia a anunţat miercuri printr-un comunicat de presă că o parte din suma donată de Gigi Becali a fost deja alocată pentru plata proiectului de infrastructură a viitoarei catedrale şi a unor studii tehnice de specialitate necesare începerii lucrărilor de construire. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor, potrivit Patriarhiei Române.

Fiind vorba despre o donaţie cu un scop precis, construirea noii Catedrale a Mântuirii Neamului, conform actului de donaţie, Patriarhia Română nu poate să schimbe destinaţia acesteia către aşezământul monahal românesc de la Muntele Athos”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

De asemenea, Patriarhia Română a ajutat şi ajută în continuare, în multe feluri, comunitatea monahală românească de la Sfântul Munte Athos, anunţă comunicatul.

„Este necesar să ajutăm în mai multe direcţii, fără a pune în competiţie sau contradicţie instituţiile sau persoanele pe care le ajutăm”, potrivit documentului oficial al Patriarhiei.

 

Sursa: Realitatea.net

Lasă un comentariu