Procurorii au declarat că victimele licitau anumite sume pentru produsele de pe eBay, dar nu ofereau destul pentru a-l cumpăra şi astfel pierdeau produsul. Ei primeau apoi un mesaj electronic de la „cel care oferea produsul spre vânzare” prin care aşa-zisul vânzător îi anunţa că aveau o a doua şansă să cumpere. Acest mesaj nu provenea de la eBay, ci din România, de la membri ai grupului lui Fechet, potrivit dovezilor prezentate în timpul procesului.

Cumpărătorii dornici să profite de a doua şansă de a cumpăra produsul dorit făceau plăţi online către membri ai grupului infracţional, aflaţi în SUA, care transferau apoi sume importante către complicii din România. Cei care trimiteau banii nu primeau, evident, nimic în schimb.

Fechet a fost una dintre cele 21 de persoane acuzate în acest caz. Trei dintre aceste persoane au reuşit să fugă de poliţie, iar restul persoanelor, cu două excepţii, au primit pedepse cuprinse între doi şi opt ani închisoare. Procurorii susţin că infractorii au înşelat peste 2.000 de victime.