În afară de redifuzarea imaginilor prezentate în ediţia de joi, au fost prezentate imagini noi care arată şi alte persoane implicate în incident. Cu acest prilej s-a audiat mărturia conducătorului scuterului avariat care afirma că ar fi fost lovit cu pumnul în ochi.
S-a continuat dezbaterea conflictului din Dâmboviţa între judecătoarea Elena Turcu şi poliţişti de la Rutieră. Au comentat evoluţia acestui caz Alex Cumpănaşu, director executiv al Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, Petre Tobă, adjunct inspector şef la Inspectoratul General de Poliţie, Viorica Costiniu, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor Români şi Gheorghiţa Stoian, avocata judecătoarei Elena Turcu.
Avocata judecătoarei a susţinut în continuare nevinovăţia clientei sale şi comportamentul brutal al poliţiştilor.
Uniunea Naţională a Judecătorilor din România apreciază, într-un comunicat dat vineri, că indiferent de existenţa sau inexistenţa culpei în cazul judecătoarei modul în care aceasta a reacţionat în raport cu reprezentanţii autorităţii „nu este potrivit cu statutul domniei sale”. UNJR regretă că CSM nu a făcut niciun demers pentru verificarea circumstanţelor care au determinat incidentul şi nici dacă a existat sau nu o încălcare a normelor Codului deontologic al magistraţilor.
În luna mai 2007 şefa secţiei penal a Tribunalului Dâmboviţa, judecătoarea Elena Turcu, a fost implicată într-un incident rutier, iar testul alcoolemiei a arătat o concentraţie de 1 la mie. Ulterior ea a fost găsită nevinovată şi a deschis acţiune în justiţie împotriva poliţiştilor care au oprit-o pe motiv că a fost agresată.
Sursa: Realitatea.net