Plăţile SAPARD pentru România

Comisia Europeană (CE) a decis, astăzi, prelungirea fondurilor SAPARD pentru România şi Bulgaria până la sfârşitul anului viitor, informează Mediafax.

În mod normal, fondurile SAPARD trebuiau cheltuite până la sfărşitul acestui an, însă, datorită problemelor administrative, dar şi pentru că plăţile sunt blocate, am decis să acordăm României şi Bulgariei încă un an pentru a cheltui aceşti bani, deoarece credem că este important ca aceste fonduri să fie folosiţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii rurale”, a spus purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru agricultură, Michael Mann.
Mann a adăugat că situaţia din agricultura românească s-a îmbunătăţit în ultima perioadă. „Au existat progrese şi sperăm că România va profita de acest an în plus pentru a cheltui corespunzător fondurile”, a mai spus Mann.

Prin programul SAPARD, România a primit aproape 1.2 miliarde de euro, utilizând, până la sfărşitul acestui an, aproximativ un miliard de euro.  În urma deciziei luate astăzi, România va primi şi cei 200 de milioane de euro pe care nu i-a cheltuit şi care ar fi reintrat în bugetul comunitar.

 

sursa

http://alegeriparlamentare2008.ro/emain/articolul/830759/CE-a-prelungit-cu-un-an-platile-SAPARD-pentru-Romania/

Lasă un comentariu