Previziuni privind evolutia omenirii pana in 2025

Consiliul National de Informatii al Statelor Unite, centrul de analiza a strategiilor pe termen mediu si lung al comunitatii americane de informatii, va publica cel mai devreme joi, 20 noiembrieun raport privind modificarile globale ce vor avea loc pana in anul 2025, document care prezice diminuarea

 

dominatiei economice si militare americane, avertizand totodata in privinta unei curse a inarmarilor nucleare in Orientul Mijlociu.

Potrivit unei versiuni a documentului obtinuta de Washington Times, va exista „o Coree unificata” iar China va deveni a doua mare putere mondiala si totodata un important actor militar.
Arabia Saudita, adauga documentul, va absorbi cel mai mare soc, creat de cererea din ce in ce mai scazuta de petrol si gaze naturale. Legat de Iran, raportul estimeaza ca o scadere a preturilor la combustibil ca urmare a cererii de combustibili alternativi „va submina orice politica economica” iar presiunile pentru o reforma economica se vor intensifica, punand eventual presiuni pe elita clericala de a-si atenua atitudinea.

Pe frontul demografic, raportul citeaza previziunile recente despre cresterea populatiei cu aproximativ 1,2 miliarde, intre 2009 si 2025, de la 6.8 miliarde la aproximativ 8 miliarde de persoane, cu populatia Indiei depasind-o pe cea a Chinei in jurul anului 2025. In ceea ce priveste Rusia, raportul estimeaza ca tara merge intr-o directie in care poate deveni a cincea putere mondiala in 20 de ani.

De asemenea, documentul avertizeaza ca „in loc sa copieze modelele de dezvoltare politica si economica occidentale, mai multe tari se vor simti atrase de modele de dezvoltare alternative oferite de Rusia si China”.

Dolarul si-ar putea pierde statutul pe plan mondial de moneda in care se fac rezervele si ar putea deveni „primul dintre egali” pe o piata cu mai multe monede, fortand astfel SUA sa se gandeasca mai atent la felul in care politica externa afecteaza dolarul.

Totodata, documentul avertizeaza asupra posibilitatii reaparitiei conflictelor privind resursele, in conditiile in care perceptiile despre lipsa energiei ar putea determina tarile sa ia masuri pentru a-si asigura accesul viitor la rezervele de energie.

 

 

sursa

http://www.romanialibera.ro/a139734/previziuni-privind-evolutia-omenirii-pana-in-2025.html

 

 

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro

Lasă un comentariu