Unde mai găsiţi locuri libere la munte pentru Crăciun?

Ieşenii care au întîrziat să-şi facă planuri pentru sărbători mai au încă oferte de turism din care să aleagă. Agenţiile încearcă să le vină în întîmpinare cu pachete pentru gusturi diferite, dar şi pentru toate tipurile de bugete.

Iaşi (ASIS) – Deşi majoritatea lor, ofertele agenţiilor de turism au fost epuizate, cererea este mai lentă faţă de anii precedenţi. Ieşenii nu se avîntă la călătorii pe distanţe mari şi preferă opţiunile din zonele de nord ale ţării. Acest aspect nu‑i îngrijorează pe specialiştii din turism care sînt convinşi că în cea mai scurtă perioadă de timp locaţiile vor fi luate cu asalt de turişti care îşi fac planuri pe ultima sută de metri.

Agenţia Central Travel s‑a axat mai mult pe zona Bucovinei, Vatra Dornei, Cîmpulung şi satele din judeţul Suceava. 20 la sută din locuri mai sînt încă libere şi includ preţuri de la 800 de lei la peste 2.000 de lei, cu servicii complete pentru 3 pînă la 6 zile. „Vînzările au fost mai slabe decît anul trecut deşi am scos pe piaţă mai multe oferte. Asta din cauza profilului moldovenilor care nu economisesc bani pentru vacanţe, ci pentru viaţa cotidiană”, a spune Constantin Chirică, şef de agenţie la Central Travel. Cea mai solicitată staţiune a fost Vatra Dornei, considerată „steaua concediului moldovenesc”. Pe următoarele locuri în topul celor mai căutate locaţiile au fost Gura Humorului, Voroneţ şi Cîmpulung Moldovenesc. Grupurile organizate preferă şi zone mai puţin dezvoltate din punct de vedere al turismului, opţiunile pentru divertisment dezvoltîndu-se mai uşor.

80 la sută din locuri au fost ocupate

Agenţia Iaşi Travel are pachete promoţionale pentru 3 pînă la 6 zile, atît pentru Crăciun cît şi pentru Revelion, în destinaţii ca Poiana Braşov, Predeal, Sinaia, Băile Herculane sau Moeciu de Jos. Preţurile pentru Crăciun variază între 305 lei, pentru 3 nopţi la un hotel de două stele din Durău, şi pot ajunge la 1.170 lei pentru 5 nopţi în Maramureş, la 3 stele. O vilă cu 8 camere la Predeal pentru 6 nopţi se putea închiria pentru 1.960 de euro. „Se mai găsesc încă locuri în majoritatea locaţiilor propuse de noi ele fiind ocupate în proporţie de 80 la sută. Faţă de anul trecut cînd mai erau valabile doar ofertele scumpe în această perioadă, acum sînt şi cele cu preţuri accesibile”, a spus un agent al a firmei Iaşi Travel.

Vatra Dornei, preferată de moldoveni

Principalele staţiuni solicitate prin intermediul agenţiei Clever Tour sînt Vatra Dornei, Durău, Văratec şi mai nou, Agapia şi Gura Humorului. Mare parte din locuri sînt deja ocupate însă se mai pot opta pentru 4 nopţi la o pensiune de două stele contra sumei de 680 de lei sau pentru 5 nopţi la una de 5 stele, contra sumei de 1.750 de lei. Pentru hotelurile de 4 stele se plăteşte 450 de euro, ofertele cuprinzînd pensiune completă şi masa festivă de Revelion. „90 la sută dintre locuri sînt ocupate. E acelaşi volum de vînzări doar că, faţă de anul trecut, turiştii şi‑au făcut rezervările încă din octombrie”, a declarat Ionuţ Grigoraş, agent de turism în cadrul Clever Tour.

Trei nopţi la Durău costă 900 de lei

560 de lei costă pachetul de 4 nopţi la o pensiune de două margarete la Vatra Dornei oferit de Prima Tours. Pentru 3 nopţi la Durău vei plăti în jur de 900 de lei iar şase zile la Predeal îţi vor scoate din buzunar 3.300 de lei. „Locurile au fost ocupate în proporţie de 70 la sută dar cu siguranţă că pînă la sfîrşitul lunii toate locurile vor fi epuizate. Situaţia cererii este aceeaşi ca anul trecut, dar puţin decalată ca timp”, a precizat Eusebiu Crismăreanu, agent al firmei Prima Tours

 

 

sursa

http://www.evenimentul.ro/articol/unde-mai-gasiti-locuri-libere-la-munte-pentru-craciun.html

 

 

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro

 

Lasă un comentariu