Domnul presedinte Basescu va rog sa ne uimiti cu nominalizarea premierului!

Daca randamentul candidatilor PC ar fi fost macar egal cu cel al partenerilor din PSD, Alianta rosie ar fi castigat majoritatea fotoliilor de parlamentar si ar fi devenit prima vioara in concertul negocierilor pentru putere.

 

Ambitiile conservatorilor inainte de alegeri erau obtinerea a 20 de locuri in Legislativ, portofoliul IMM-urilor in Cabinet, instalarea Danielei Popa in postul de vicepremier si inscaunarea lui Voiculescu in fruntea Senatului. Toate cele trei obiective sunt acum ratate. Au capatat numai un sfert din mandatele visate, postul de viceprim-ministru a devenit inaccesibil, iar despre acordarea presedintiei Senatului singurului exponent al unui partid in aceasta Camera nici nu poate fi vorba. Daca PSD rupe Alianta cu PC, conservatorii nu-si pot face la Senat nici macar grup parlamentar, intrucat sunt reprezentati de un singur individ. Cazul lui Dan Voiculescu seamana din acest punct de vedere cu cel al lui Ion Bratianu „Cartof”, unicul deputat al Uniunii Liberale „Bratianu” la inceputurile parlamentarismului post-decembrist.

De mentionat ca performanta PC in aceste alegeri este inferioara celei obtinute de PUR in 2004, cand, tot la remorca unei aliante cu pesedistii, partidul lui Voiculescu a adunat, in conditiile votului pe liste, 19 mandate de deputat si 11 de senator.

 

http://www.ziua.net/display.php?data=2008-12-05&id=246419

 

 

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro

Lasă un comentariu