Rusine!Am revenit la normal!Guvernul a triplat taxa de poluare pentru autovehicule

Printr-o Ordonanta de urgenta adoptata, Guvernul a hotarat majorarea de trei ori a cuantumului taxei pe poluare pentru toate autovehiculele inmatriculate pentru prima data in Romania. Ordonanta reia, totodata, masura adoptata deja de Guvern pentru masinile euro IV, respectiv scutirea de la plata

 

pentru toate autovehiculele noiinmatriculate atat in Romania cat si in celelalte state UE, dupa 15 decembrie 2008”, a afirmat Camelia Spataru.

In urma cu aproximativ doua saptamani, Guvernul a decis scutirea obligatiei de plata, pe o perioada de peste un an a taxei pe poluare pentru autoturismele Euro IV, inmatriculate in Romania sau in alte state membre, si a caror capacitate nu depaseste 2.000 de cmc (centimetri cubi).

Actul normativ va fi trimis spre publicare la Monitorul Oficial dupa ce va primi avizul Comisiei Europene.

Executivul a hotarat majorarea primei de casare pentru stimularea innoirii parcului auto de la 3.000 de lei noi la 3.800 lei noi (echivalentul a circa 1.000 euro), a afirmat Camelia Spataru, purtatorul de cuvant al Guvernului, la finalul sedintei de Guvern.
Guvernul a avut, astfel, in vedere sustinerea industriei auto si pastrarea locurilor de munca din acest domeniu, in aceasta perioada de criza economica internationala.
 

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro

Un comentariu la „Rusine!Am revenit la normal!Guvernul a triplat taxa de poluare pentru autovehicule”

  1. Sunt foarte suparat,la fel ca majoritatea romanilor afectati mai mult sau mai putin de decizia „iubitului nostru premier”.Nu voi intra in amanunte;s-a vorbit foarte mult despre cine va profita de pe urma acestei decizii.Un singur lucru as vrea totusi sa spun si eu:daca in urmatoarele saptamani nu se intampla nimic incat aceasta ordonanta odioasa sa nu fie aplicata,cu parere de rau IMI VA FI RUSINE CA SUNT ROMAN.

Lasă un comentariu