Spitalele vor trece la Consiliile locale. Va fi vai de noi

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 808 din 3 decembrie 2008 a fost publicata Ordonanta de urgenta nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atributii si competente exercitate de Ministerul Sanatatii Publice catre autoritatile administratiei

publice locale. 

Atributiile supuse transferului sunt urmatoarele:
– Asistenta medicala comunitara
– Asistenta medicala desfasurata in unitatile de invatamant
– Finantarea unor cheltuieli din unitatile de asistenta medico-sociala
– Asistenta medicala acordata in unele unitati sanitare cu paturi
– Emiterea unor avize/autorizatii.
 
Serviciile de asistenta medicala comunitara se transfera catre consiliile locale si sunt asigurate de asistentul medical comunitar si mediatorul sanitar. Atributiile acestora se vor stabili prin norme metodologice. 

Asistenta medicala desfasurata in unitatile de invatamant se transfera catre consiliile locale si se acorda prescolarilor si elevilor prin cabinete medicale si de medicina dentara din gradinite si scoli. 

Asistenta medico-sociala se acorda prin unitati de asistenta medico-sociala. 

Se transfera catre autoritatile administratiei publice locale si catre Primaria Municipiului Bucuresti managementul asistentei medicale acordate in unele unitati sanitare cu paturi, din urmatoarele categorii:
– Centrele de sanatate
– Spitalele municipale
– Spitalele orasenesti
– Spitalele comunitare
– Alte unitati sanitare cu paturi, cu exceptia celor de urgenta.

Lista unitatilor sanitare cu paturi care se transfera se aproba prin hotarare a Guvernului la propunerea Ministerului Sanatatii Publice si a Ministerului Internelor si a Reformei Administrative. 

 

 

 

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro

Lasă un comentariu