PSD şi PD-L, de la ură la iubire. Cum comentaţi?

De la ură la iubire e doar un pas. Cel puţin aşa se poate explica abandonarea trecutului după atâtea acuzaţii şi vorbe grele. Nu este vorba despre vreun cuplu celebru de îndrăgostiţi, ci despre cele două partide care ar putea guverna împreună. Dacă privim un pic în urmă, putem observa că între PSD şi PD,

 

 actualul PD-L există o ură istorică de peste 16 ani de zile.  iulie 2008 –  Liderul PSD, Mircea Geaonă: „PD-L e ca o broscuţă care s-a visat prinţ şi indiferent câte îmbrăţişări şi pupături a primit de la Băsescu rămâne tot o broscuţă, într-adevăr cu gură mare. Le recomand să-şi vadă de campanie şi să nu-şi mai facă vise de guvernare”.

28 septembrie 2008 – Preşedintele PD-L, Emil Boc: „Mircea Geoană cu PSD-ul au adus din nou la guvernare şantajul şi clientelismul politic. România a plecat într-o altă direcţie, domnilor Tăriceanu şi Geoană. Dumneavoastră faceţi parte din Muzeul Antichităţilor României Politice şi acolo vă este locul”.

6 iulie 2008– Mircea Geoană: „Traian Băsescu trimite emisari la partide, inclusiv la noi şi spune: Ce-ar fi să intraţi voi, PSD, piua a doua într-un guvern PD-L şi vă dăm câţiva miniştri pe acolo, şi în plus să nu susţinem un candidat la preşedinţie în 2009″.

23 septembrie 2008 – „Orice român care este cu scaun la cap şi nu a băut nimic poate să observe că acest guvern există pentru că PSD şi PRM îl susţin din Parlament”, spunea Emil Boc. Viorel Hrebenciuc i-a replicat atunci: „Îi recomand să nu vorbescă de băutură în casa spânzuratului. Adevăraţii băutori sunt exact în partidul pe care îl reprezintă”.

6 iulie 2008 – Elena Udrea: „Ar vrea Mircea Geoană să-şi facă vise: PD-L alături de PSD! Nu, să nu-şi facă dânşii niciun vis de guvernare alături de PD-L”.

10 septembrie 2008 – Emil Boc: „Alianţa PNL-PSD este prea puternică pentru a putea ceva să o dizloce în acest moment”.

 

Sursa: Realitatea TV

Lasă un comentariu