Judecătorii au decis ca dosarul „Caltaboş” să rămână la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Concret, avocaţii lui Mureşan, Remeş şi Ciorbă au declarat în instanţă că procurorii nu le-ar fi arătat clienţilor lor procesul-verbal referitor la interceptările convorbirilor, convorbiri ce ar fi fost înregistrate doar de denunţător, nu şi de DNA. În acest fel, inculpaţilor le-ar fost încălcat dreptul la apărare, au mai susţinut apărătorii acestora. În acelaşi timp, procurorul care reprezintă DNA în instanţă a afirmat că toţi inculpaţii şi-au văzut dosarele penale, precizând că Ioan Mureşan a fost la DNA de 23 de ori, în timpul anchetei.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 9 iunie, pe foştii miniştri ai agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Mureşan – primul, pentru trafic de influenţă, iar cel de-al doilea, pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Totodată, procurorii l-au trimis în instanţă şi pe omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, în sarcina căruia a fost reţinută infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Anchetatorii au constatat că în zilele de 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, funcţie deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 RON şi suma de 15.000 Euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Ioan Mureşan.

Sursa: NewsIn

Ţi-a plăcut articolul? Votează, comentează sau trimite mai departe.

Lasă un comentariu