Cumparaturile la supermarket pot fi o adevarata lectie de geografie a lumii

Cumpărăturile la supermarket pot fi o adevărată lecţie de geografie a lumii. Şi asta pentru că în timp ce zarzavaturile româneşti sunt pe cale de dispariţie, zona de legume şi fructe a hypermarketurilor te poartă pe întreg

globul pământesc. Avocado din Brazilia, nucă de cocos din Africa, pere din Italia, pomelo din China sau fasole din Egipt sunt doar câteva dintre ţările din care provin produsele existente în acest moment pe piaţa românească. Pe de altă parte, zarzavaturile româneşti se găsesc cu greu iar când dai peste ele nu sunt prea plăcute ochiului.

Câteva fire veştede de mărar şi pătrunjel, câţiva saci de cartofi cât nuca, nişte lădiţe cu ciuperci pălite, câteva kilograme de castane, un car cu varză albă şi ardei iute de 17,9 lei kilogramul, erau toate legumele de provenienţă românească aflate ieri într-un hypermarket din Capitală.

În rest, vinetele, prazul, fasolea, merele, lămâile, pepenii galbeni şi verzi, perele, ceapa verde sau uscată, ridichi ardeiul gras, vinetele şi restul fructelor şi legumelor proveneau din import.

Afirmaţia “ agricultură românească- un dezastru”, pare să fie din ce în ce mai adevărată şi nu doar o declaraţie politică sau a agricultorilor care se plâng de lipsa subvenţiilor.

Evenimentul zilei

Lasă un comentariu