Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJCE) a solutionat, joi, cauza C-311/06 Consiglio degli Ingegneri/Ministero della Giustizia, Marco Cavallera, care a vizat interpretarea Directivei privind sistemul de recunoastere a diplomelor.

Prin Hotararea de joi, CJCE a stabilit ca simpla omologare de catre un stat membru a unui titlu eliberat de un alt stat membru nu constituie o diploma care sa confere accesul la o profesie reglementata in acest din urma stat

membru. Totodata, statele membre raman competente sa stabileasca nivelul de calificare necesar pentru a garanta calitatea prestatiilor profesionale efectuate pe teritoriul lor.

Directiva 89/48/CEE privind sistemul general de recunoastere a diplomelor de invatamant superior acordate pentru formarea profesionala cu durata minima de trei ani confera oricarui solicitant care este titular al unei „diplome” ce ii permite sa exercite o profesie reglementata intr-un stat membru dreptul de a exercita aceeasi profesie in oricare alt stat membru.

Lasă un comentariu