Preţul corect în imobiliare: cel mult 1.000 euro/mp construit

coltuc121Unul dintre truismele pieţei imobiliare de pe la noi este că profitul dezvoltatorilor de ansambluri rezidenţiale este mult mai mare comparativ cu

 

practicile de afaceri din Europa Occidentală. „Săptămâna Financiară“ a încercat să evalueze o afacere cu apartamente si să afle preţul corect al locuinţelor noi din România .
Piaţa construcţiilor a făcut pasi foarte mari în direcţia alinierii la costurile occidentale. Totusi, în cursa preţurilor în care s-au aflat în ultimii ani, dezvoltatorii nu au mai ţinut cont de puterea de cumpărare a celor pentru care construiau locuinţe. Practic, preţul de vânzare al unui metru pătrat de locuinţă nouă în România, incluzând devizul antreprenorului, profitul dezvoltatorului si preţul terenului, a ajus să fie aproape egal cu cele practicate în Europa Occidentală. Această ofertă se adresează însă unei cereri care la nivel naţional obţine un venit mediu de circa 400 euro/lună, comparativ cu cea occidentală, care mizează pe un venit mediu de 2.000-2.500 euro/ lună.

sfin

 

Lasă un comentariu