Ministrul Justitiei se gândeste sa refaca serviciul de informatii din Penitenciare, fostul SIPA

Catalin Predoiu a declarat pentru Realitatea FM ca serviciul ar fi putut ajuta la evitarea de situatii, precum eliberarea lui Serghei Gorbunov. În plus, Predoiu a declarat ca raportul interimar pe Justie nu va face altceva decât sa

 

treaca în revista evolutia sistemului judiciar din România, fara sa critice.
In anul 2004, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a desfiintat structura de informatii si toata arhiva fost mutata la minister. La acea vreme, în presa au fost numeroase scandaluri legate de informatiile strânse de acest servicu si modul în care au fost gestionate. Acum, Catalin Predoiu se gândeste la o relansare a acestui serviciu. 

În ceea ce priveste raportul interimar pe Justitie, Predoiu a declarat ca acesta nu va face altceva decât sa treaca în revista evolutia sistemului judiciar din România, fara sa critice.”Este vorba despre o evaluare tehnica, nu de raportul politic, evaluarea tehnica însemnând o trecere în revista a tot ceea ce s-a întâmplat de la ultimul raport din vara, pâna în prezent, fara a se face o interpretare profunda a acestor evolutii”, a spus Catalin Predoiu.

Acesta a precizat ca se asteapta ca acest raport sa indice o reducere a vitezei reformelor, ca urmare a ciclului electoral parcurs de România în ultimele luni, precum si unde anume este nevoie sa se insiste asupra reformelor. “Ma astept ca raportul sa noteze negativ tendintele de schimbare a legislatiei din toamna anului trecut în ceea ce priveste procedura de numire a procurorilor în functii de conducere la anumite parchete, sa noteze elaborarea unei noi politici de resurse umane pe termen lung de catre CSM”, a mai spus Predoiu.

Sursa: RTV

Lasă un comentariu