Crescătorii de ovine vor picheta joi sediul ANSVSA, cerând abrogarea ordinului care interzice vânzarea directă în pieţe a produselor agroalimentare de origine animală

88888

Crescătorilor de Oi din Sibiu, Marcel Andrei. Potrivit declaraţiilor acestuia, la protest vor participa circa 300 de oameni, informează NewsIn.

 „Mâine (joi n.r.) se va trece la pichetarea sediului Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), împreună cu 300 de crescători de oi şi vom cere să fim recunoscuţi ca producători tradiţionali”, a spus Marcel Andrei. El a menţionat că fermierii nu au venituri pentru a se alinia cerinţelor impuse de catre Autoritatea Natională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor prin ordinul numărul 111, ce interzice vânzarea directă, neambalată, a produselor agroalimentare de origine animală în pieţele din România.

„O analiză la brânză ne costă circa 250 de lei, iar buletinele de analiză a apei şi furajelor, suportate integral de noi, ne costă 160 de lei. Şi nu avem aceşti bani”, a precizat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Oi din judeţul Sibiu. Crescătorii vor fi susţinuti în cadrul protestelor de Federaţia Agrostar. „Ceea face ANSVSA este o politică realizată în favoarea supermarketurilor, pe care le ajută să obţină astfel şi nişa de piaţă de 30% deţinută de fermieri.

newsin

Lasă un comentariu