Principala observatie a Comisiei Europene, cu privire la Justitia din România, este faptul ca unele investigatii în cazuri de mare coruptie sunt blocate de Parlament

Potrivit concluziilor raportului intermediar al CE, citit astazi de oficialii europeni, rezolvarea acestei probleme ar trebui sa îmbunatateasca gestionarea unor astfel de situatii. De asemenea, raportul precizeaza ca

 

Legislativul “trebuie sa permita investigarea tuturor cazurilor de acest gen (de mare coruptie – n.r.) de catre autoritatile judiciare”, se mai arata în raport. Raportul mentioneaza ca, “desi s-a permis continuarea investigatiilor în doua cazuri începând din iulie 2008, acestea au fost respinse în alte doua cazuri si amânate în altele trei”.

Cei care au primit aviz de urmarire penala din partea parlamentarilor au fost  Codrut Sere? ?i Paul Pacuraru, în timp de social-democratii Adrian Nastase ?i Miron Mitrea au fost salvati de colegii lor.

Acelea?i probleme au fost criticate de Comisia Europeana ?i anul trecut. În iulie 2008, raportul a scos în evidenta lipsa de vointa politica din Parlamentul României în ceea ce priveste aprobarea urmariri penale în cazul a patru fosti ministri parlamentari.

Aceste concluzii intermediare privind reforma din justitie privind România si Bulgaria au fost date astazi publicitatii.

Sursa: EVZ

Lasă un comentariu