Ne invadează infractorii

Culcat! Culcaaaat ori vă zburăm creierii!”, strigă, aproape gâtuit, un individ căruia doar ochii i se văd de sub cagula neagră. “Tu! Scoate toţi banii”, tună un altul, agitând un pistol spre femeia de la ghişeu care tremură ca varga, în

 

timp ce realizează că singura ei speranţă – paznicul – fusese deja redus la tăcere de atacatori. În încăperea-acvariu, cu pereţi de sticlă ce dau direct în stradă, spaima e atât de intensă c-ai putea s-o tai cu un cuţit.

Ori să o spargi cu un glonţ… Ce poate fi în mintea unor oameni care, într-o seară, s-au trezit ameninţaţi că-i paşte moartea doar dacă mişcă-n front? Că au nimerit într-un platou de filmare? Se poate. Căci în România, aşa ceva puteai să vezi doar pe ecrane.

Până acum… Se anunţă însă vremuri tulburi, căci ce s-a întâmplat vineri la Cluj-Napoca ori în urmă cu mai bine de două săptămâni la Braşov ar putea fi doar începutul. Doar două semnale că ne vin acasă nu numai căpşunarii ori muncitorii de pe şantierele Europei, ci şi infractorii, cu tot cu bandele lor… multinaţionale.

În urmă cu ceva timp, înainte ca la Braşov doi oameni să fie ucişi şi un al treilea rănit în timpul unui jaf armat rămas neelucidat, reporterii Libertăţii au căutat să afle dacă nu cumva criza financiară care a lovit Europa nu-i va direcţiona pe borfaşi spre România, o ţară care, din punct de vedere economic, a crescut ca Făt-Frumos în cinci ani cât alţii în zece…

 

libertatea

Lasă un comentariu