Care este perioada de afişare a istoricului de plată în Raportul de Credit?

Intervalul de timp pentru care informaţiile aferente unui credit sunt afişate în Raportul de Credit este de 4 ani de la data ultimei actualizări transmise.

 

Poate Biroul de Credit să modifice datele despre o persoană fizică recenzată?

NU. Conform contractului cu participanţii, numai aceştia au dreptul de a modifica, în situaţii pe care le consideră justificate, datele pe care le-au transmis Biroului de Credit.

Cine poate consulta informaţia din bazele de date ale Biroului de Credit şi în ce condiţii?

Participanţii (instituţii bancare şi non-bancare) la sistem pot consulta bazele de date ale Biroului de Credit atunci când li se solicită acordarea unui produs de tip credit sau de asigurare sau atunci  când monitorizează comportamentul propriilor debitori.

De asemenea, persoanele fizice care doresc să cunoască datele cu care sunt înscrise la Biroul de Credit, pot solicita acestuia eliberarea Situaţiei înscrierii.

Ce fel de informaţii se raportează la Biroul de Credit?

Sunt raportate şi înregistrate la Biroul de Credit informaţii de natură negativă şi pozitivă referitoare la persoanele fizice care au contractat credite şi au intârzieri la plata ratelor scadente mai mari de 30 de zile calendaristice, la fraudulenţi şi declaraţii cu inadvertenţe.

Lasă un comentariu