Incredibil!Criza taie din salariile celor săraci

3336Muncitorii şi, în genere, angajaţii care formează personalul necalificat vor fi primii afectaţi de criză, arată studiul dat publicităţii de Kienbaum

 România, filială a unei companii germane de Executive Search şi resurse umane.

„Muncitorii sunt afectaţi puternic de criză, din cauza căreia, în ultimele luni, companiile au decis să facă disponibilizări. Fenomenul nu este caracteristic doar României, ci întregii Europe.

În momentul de faţă, aproximativ două milioane de muncitori români lucrează în străinătate în speranţa unui venit mai bun, în special în domeniul construcţiilor, agriculturii, precum şi în industria hotelieră şi în gastronomie”, declară reprezentanţii Kienbaum.

Reconversie greoaie

Cei asupra cărora planează pericolul iminent al pierderii locului de muncă sunt lucrătorii din construcţii, crede şi Daniela Necefor, managing partner Total Business Solutions. “Ceva mai la adăpost sunt muncitorii super-specializaţi, cei care lucrează, de pildă, în construcţia de maşini sau în fabricile de utilaj greu”, ne-a mai declarat aceasta.

Logica este simplă, explică specialiştii în resurse umane: în prima fază, sunt afectate capacităţile de producţie, care sunt micşorate, abia ulterior trecându-se la alte departamente ale afacerii.

“Dacă tinerii necalificaţi au o deschidere mai mare spre alte domenii, nu acelaşi lucru se poate spune despre persoanele trecute de 40-45 de ani, care, în mare parte, nu sunt foarte deschise la reconversie şi recalificare.

 

adevarul

Lasă un comentariu