Procedurile pentru cei care vor să-şi înmatriculeze maşina sau să primească diferenţa de taxă plătită

Astfel, posesorii de maşini second-hand de import care au cumpărat sau lansat o comandă fermă pentru un autovehicul înainte de 15 decembrie 2008, dar nu l-au înmatriculat, au la dispoziţie 20 de zile pentru a depune

 actele necesare achitării taxei auto la valoarea veche, înainte de triplarea din decembrie, conform actului normativ.

Aceştia trebuie să redacteze o cerere, care să fie însoţită fie de un document din care să reiasă că proprietarul actual a făcut o comandă fermă înainte de 15 decembrie 2008, fie de dovada radierii autovehiculului din ţara de provenienţă. În cazul autovehiculelor pentru care a fost eliberată dovada de înmatriculare provizorie de către autorităţile din ţara de provenienţă înainte de 15 decembrie, proprietarii maşinilor trebuie să depună, pe lângă documentele menţionate, şi o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că autovehiculul a fost achiziţionat anterior datei de 15 decembrie în vederea înmatriculării în România.

Aceste acte vor trebui înaintate autorităţii fiscale competente pentru calculul taxei pe poluare, termenul de 20 de zile pentru depunerea actelor urmând să fie calculat începând de la data publicării ordonanţei în Monitorul Oficial. Apoi, în decursul a 70 de zile, vor trebui să-şi termine procedurile de completare a dosarului de înmatriculare efectivă a maşinii, a explicat Dan Cârlan, secretar de stat la Ministerul Mediului.

„Pentru cei care şi-au înmatriculat maşina şi au plătit triplu, din momentul în care depun cererea către autoritatea fiscală petentă la locul de domiciliu, în termen de 45 de zile primesc diferenţa de taxă înapoi.

gandul

Lasă un comentariu