Ca la noi, la nimeni…

22215

Astfel, la data de 18 februarie 2009, sub coordonarea procurorilor DIICOT, s-a desfăşurat o amplă acţiune, care a vizat reţinerea membrilor

acestui grup infracţional organizat, având ca lider pe Torj L. Marian, sprijinit de Sorin Flucşă, Sergiu Burcaş, Ciprian Gavrilă, Dumitru Şeclăman, precum şi de alţi membri, cu rolul de executanţi. În fapt, potrivit DIICOT, începând cu anul 2006, gruparea infracţională organizată condusă de Torj L. Marian şi structurată pe nivele de execuţie, a acţionat în special pe teritoriul judeţului Timiş, activitatea infracţională evoluând treptat de la săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane la infracţiuni de violenţă la comandă – şantaj, tâlhării, agresiuni fizice, recuperări de datorii. În comunicat se mai arată că, la data de 18 februarie 2009, au fost efectuate 19 percheziţii domiciliare simultane, la locuinţele inculpaţilor, ocazie cu care au fost găsite 2 arme cu glonţ deţinute ilegal, 2 arme cu gaze deţinute ilegal, 2 pistoale cu bile, deţinute ilegal, săbii şi bâte de baseball şi sume de bani în lei şi valută. De asemenea, au fost indisponibilizate şase autoturisme aparţinând inculpaţilor.

13 dintr-o lovitură

Prin ordonanţele din data de 18.02.2009, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a 13 inculpaţi. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Timiş care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. DIICOT precizează că, la desfăşurarea acţiunii, procurorii au fost sprijiniţi de un număr de 400 de poliţişti şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi şi Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timiş.

Şi arestat, şi zburat din PSD

Consilierul local Lucian Torj, din localitatea timişeană Biled, a fost exclus din PSD după ce a fost reţinut de poliţişti. “A fost dat afară din partid, este o măsură care a fost luată la nivelul organizaţiei PSD Biled, chiar dacă este sau nu vinovat. Mie, personal, mi-a produs un prejudiciu de imagine destul de mare, dar şi organizaţiei, în general”, a declarat viceprimarul PSD al comunei Biled, Constantin Glodeanu. Lucian Torj este consilier local din anul 2008.

Torj, familie de interlopi

Consilierul local Lucian Torj a fost reţinut, alături de alte 12 persoane, după ce casa i-a fost perchiziţionată timp de mai bine de 7 ore. 13 persoane suspecte de să- vârşirea traficului de persoane pe relaţia România, Germania, Olanda, Belgia, Italia au fost ridicate de poliţişti, în urma a 19 descinderi simultane în Timişoara şi pe raza judeţului Timiş

 

atac

Lasă un comentariu