Rau am ajuns!Aplauze în Parlament, la poziţia 69 din raportul cu amendamente respinse

CAMERA DEPUTATILOR - VOT - PRESEDINTE

Ironiile reciproce pe care parlamentarii puterii şi reprezentanţii opoziţiei şi le-au adresat, la dezbaterile asupra bugetului de stat, au fost, joi,

 

 

 

 

 presărate şi cu citate din Eminescu, dar şi cu trimiteri la Kama Sutra sau chiar aluzii erotice.

Numărul de amendamente susţinute de parlamentarii liberali l-au determinat pe deputatul PDL Octavian Bot, făcând trimitere la poziţiile din raport la care figurau amendamentele respective, să afirme, în plenul Parlamentului: „După numărul de poziţii propus de PNL, Kama Sutra era o lectură mai potrivită”.

Unele exprimări inerente dezbaterilor au fost interpretate pe alocuri ca având aluzii nepotrivite. Fraza „la ce poziţie sunteţi”, inevitabilă ca întrebare adresată de preşedintele de şedinţă parlamentarilor care îşi susţin amendamentele, cu referire la poziţia din raport la care figurează amendamentele respective, a fost considerată nepotrivită de deputatul PNL Cristina Pocora.

Ea susţinut un pachet de mai multe amendamente la rând, fiind întrebată, de fiecare dată, de preşedintele de şedinţă, Alexandru Pereş: „La ce poziţie sunteţi?”.

Pocora a ajuns, la unul din amendamentele pe care le susţinea, la poziţia 69 din raportul cu amendamente respinse, moment care a prilejuit râsete şi aplauze în rândul parlamentarilor.

Pe lângă sensurile cuvântului „poziţii”, parlamentarii au adus în discuţie şi subiecte elevate, precum literatura şi istoria. Octavian Bot a citit un fragment din scrierile politice ale lui Eminescu, în timp ce Ciprian Dobre a făcut o incursiune în istoria modernă, referindu-se la adoptarea, în 1864, a Codului civil

mediafax

Lasă un comentariu