Garda Financiara vrea drept de cercetare penala

42-21473038Garda Financiara vrea sa aiba drept de cercetare penala, sa participe la perchezitii si sa opreasca masinile în trafic.

 

 

 

 

Patronatele considera ca vor doar sa-si faca planul la infractiuni. Împovarati deja de zecile de taxe pe care sunt obligati sa le verse la bugetul de stat, oamenii de afaceri sunt nevoiti sa faca fata unei noi provocari. Daca pâna acum etau obisnuiti sa fie “calcati” periodic de Garda Financiara, pentru asa-zisele controale de rutina, afacerisii ar putea fi pusi în situatia de a ajunge la Parchet pentru a da cu subsemnatul în fata procurorului. ?i nu pentru vreo infractiune majora, cum ar fi cea legata de spalarea de bani, ci pentru neplata la timp a cine stie carui impozit…

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, în cadrul sedintei de bilant a Garzii Financiare pe anul trecut, ca se impune sporirea atributiilor competentelor sale prin atribuirea de competente de cercetare penala, de participare la perchezitii, de legitimare si stabilire a identitatii anumitor persoane si… de a opri mijloacele auto în trafic.
Initiativa comuna a ANAF si a Ministerului Finantelor Publice (MFP) urmeaza sa fie înaintata Guvernului, dupa ce se va stabili un cadru legal cu reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor, autoritatea competenta în prezent pentru efectuarea acestor anchete. Printre altele cei din Garda Financiara ar vrea ca angajatii sai sa se poata ocupa de “culegerea de informatii si valorificarea acestora din punct de vedere fiscal”.

Sursa: Curentul

Lasă un comentariu