Se desfinţează şcolile de arte şi meserii

„Pentru învăţământul de zi, pe lângă cele 153 de clase de liceu pe care le avem în mod obişnuit, anul acesta vom mai înfiinţa 97 de clase, a câte 28 de elevi, în liceele tehnologice. Cele 97 de clase provin din restructurarea

 

 şcolilor de arte şi meserii. Pentru aceste clase noi vom folosi spaţiul, materialele didactice şi profesorii din SAM, urmând ca până la începutul anului şcolar, dar şi ulterior, dacă va fi nevoie, să modernizăm baza materială şi să angajăm profesori de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

Pe lângă toate acestea, se vor înfiinţa clase noi şi pentru ciclurile cu frecvenţă redusă şi de seral, însă vor fi mai puţine cu 15% din numărul total de locuri la liceu pentru aceste clase. Cel mai atractiv lucru îl constituie programa şcolară, care va fi folosită pentru clasele de liceu tehnologic şi certificatele care pot fi obţinute după finalizarea şcolii. „Această schimbare este benefică pentru elevi, pentru că ei vor avea parte de cursuri de specialitate mai bune, la nivel de liceu, şi vor putea obţine certificate de calificare superioare celor pe care le obţineau după terminarea unei şcoli de arte şi meserii”, a mai spus Banu.

 

atac

Lasă un comentariu