Pentru a putea iesi din indiviziune este necesara o hotarare judecatoreasca nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune
Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Un coerede poate oricand
cere imparteala succesiunii, chiar cand ar exista conventii sau prohibitii contrarii.
Se poate face invoire pentru suspendarea diviziunii pe termen de cinci ani. Dupa trecerea acestui timp, invoirea se poate reinnoi.
In urma efectuarii partajului succesoral, fiecare mostenitor va deveni unic proprietar asupra unor bunuri din patrimoniul succesoral proportional cu partea din mostenire care i se cuvine.
Iesirea din indiviziune, poate fi ceruta oricand, de oricare dintre coindivizari, indiferent de timpul trecut de la deschiderea mostenirii.
Daca sunteti mostenitori ai unei cote parti dintr-o mostenire si doriti sa iesiti din starea de indiviziune avocatii nostri specializati va pot ajuta atat prin asistartea dvs in fata unui notar cat si prin formularea unei actiuni in justitie in situatia in care exista neitelegeri cu ceilalti comostenitori. De asemenea va putem asista sau reprezenta in fata instantelor judecatoresti in procesul de iesire din indiviziune astfel incat sa dobanditi dreptul de proprietate ce vi se cuvine din masa succesorala.
AM CASTIGAT O JUMATATE DE CASA SI SUNT IN INDIVIZIUNE CU CELALT PROPRIETAR .DORESC SA VAND JUMATATEA MEA DE CASA SUROREI MELE PRIN CREDIT IMOBILIAR AS PUTEA FACE ACEST LUCRU
Scoaterea din indiviziune se poate face prin actiune in instanta si in cazul locurilor de veci si a constructiilor funerare aferente (ex cavou cu mai multe racle) in care conform Certificatelor de Mostenitor fiecare coindivizar mosteneste cota parte din acestea?
Multumesc anticipat pt raspuns