Ipoteza socanta:Virgil Măgureanu dezvăluie că şeful armatei i-a eliberat pe teroriştii din decembrie 1989

După 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI, vorbeşte despre terorişti. Ei sunt încă învăluiţi într-un mister de nepătruns. În opinia lui Măgureanu, teroriştii au existat. Mai mult,

unii dintre aceştia au fost eliberaţi chiar de către ofiţerii MApN care-i capturaseră. Fostul şef al SRI crede că ordinul de eliberare a teroriştilor a venit chiar de la Militaru, ministrul apărării de atunci. Astfel, Măgureanu leagă fenomenul terorist de controversatul general Militaru. În 1989, Ion Iliescu vorbea despre teroriştii-securişti care trăgeau din toate poziţiile. Acum, Virgil Măgureanu susţine că teroriştii au fost eliberaţi de şefi ai armatei, interesaţi să nu rămână urme.

Dan Voinea – teroriştii, un inamic inexistent
După ce ani în şir s-a vorbit cu patimă despre teroriştii din decembrie 1989, nu cu multă vreme în urmă, generalul Dan Voinea a tras concluzia. Voinea, o lungă perioadă şef peste parchetele militare, declara că în evenimentele din decembrie 1989 nu au fost implicaţi terorişti, iar scopul revoluţiei începute la Timişoara a fost schimbat din mers. În opinia sa, după 22 decembrie 1989, Revoluţia română s-a transformat – printr-o diversiune televizată – din lupta împotriva comunismului într-una contra unui inamic inexistent – teroriştii. Voinea susţine că aceia care au tras în oameni după fuga lui Ceauşescu erau militari, securişti, gărzi patriotice sau alte persoane. Aceştia, cu scopul de a apăra anumite instituţii de teroriştii “care trăgeau în şi din toate poziţiile”, au primit armament şi muniţie.

 

gardianul

Lasă un comentariu