Curtea de Apel Brasov a sters creanta RAFO de 75 de milioane de dolari

66666666Curtea de Apel Brasov a respins, prin decizie irevocabila, recursul formulat în procesul cu RAFO Onesti de compania britanica Glencore Energy,

 

 

 

furnizor de titei al rafinariei, care a invocat o creanta de 75 milioane dolari, disputa care împiedica închiderea procedurii de reorganizare a societatii.

Recursul a fost declarat împotriva sentintei prin care instanta de fond a respins, ca neîntemeiata, contestatia formulata de Glencore împotriva deciziei administratorului judiciar de a nu înscrie o creanta în cuantum de 75 milioane dolari, pentru o cantitate de 123.530,1 tone metrice de titei, în tabelul creditorilor RAFO. Administratorul judiciar al RAFO a refuzat înscrierea creantei în tabelul obligatiilor debitoarei, apreciind ca aceasta nu are caracter cert, lichid si exigibil. „Prin respingerea recursului, în mod irevocabil, creanta în cuantum de 75 milioane dolari, invocata de Glencore Energy, nu mai poate fi înscrisa în tabelul creditorilor. În consecinta, respingerea irevocabila a cererii de înscriere a creantei Glencore în tabelul obligatiilor RAFO pune punct unei dispute ce împiedica închiderea procedurii de reorganizare a societatii, aceasta din urma fiind aproape de atingerea obiectivului sau, acela de a reintra în viata economica“, a declarat Bogdan Paraschiv, avocat asociat la „Bostina si Asociatii“ si coordonatorul echipei care a reprezentat în instanta compania RAFO. În luna februarie, Tribunalul Brasov a respins si contestatia formulata în procesul cu RAFO Onesti de Glencore, la a doua cerere de admitere a unei creante în cuantum de 4,1 milioane dolari reprezentând, conform, companiei britanice, contravaloarea unei cantitati de 6.920 tone metrice de motorina.

Sursa: Gardianul

Un comentariu la „Curtea de Apel Brasov a sters creanta RAFO de 75 de milioane de dolari”

  1. DOMNILOR JUDECĂTORI,AM ŞI EU O RESTANŢĂ LA ÎNTREŢINERE (GUNOIUL)DE 120 LEI.ÎMI PUTEŢI ŞTERGE ACEASTĂ DATORIE ???SAU TREBUIE SĂ AM O DATORIE DE 75.000.000 DOLARI PENTRU A AVEA DE UNDE SĂ VĂ DAU ŞI VOUĂ???

Lasă un comentariu