AVAS va desfiinta contractul de privatizare al Rodipet

Constatând ca nu si-a îndeplinit prevederile contractuale, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intentioneaza sa recupereze actiunile Rodipet, vândute în urma cu aproape sase ani firmei Magnar Com

Otopeni. Numai ca nu se stie înca ce va recupera: societatea si-a schimbat de atâtea ori denumirea si obiectul de activitate, facând contracte peste contracte, încât Autoritatii îi va trebui ceva timp sa-i dea de urma.
Privatizarea Rodipet a avut loc în 2003, când firma Magnar System Com din Otopeni a cumparat de la stat întregul pachet de actiuni al societatii de distributie a presei, printr-o tranzactie de sase milioane euro. În 2006, statul a redobândit 45% din actiunile Rodipet în urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vândut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi. În urma tranzactiei, Magnar Two detinea un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet, restul titlurilor fiind detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facând parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare având 0,1% din actiuni. La privatizarea Rodipet, statul a acordat facilitati fiscale în valoare totala de 48,46 milioane lei.

Sursa: Curierul National

Lasă un comentariu